Därför är hälsokost bra

Att äta en varierad kost med mycket frukt och grönt är viktigt för att du ska ha en bra energinivå och för att hålla dig frisk. Ibland är det bra att äta hälsokost för att säkerställa att du får i dig de vitaminer och mineraler som kroppen behöver, men också för att veta att du äter en näringstät kost. Du kan testa olika produkter och se om du känner någon skillnad.

Du är inte ensam om att känna dig orkeslös och tom på energi. Du kan vara tillfälligt trött för att du har sovit dåligt, men om du är det i längre perioder beror det troligtvis på något annat än sömnbrist. Kosten spelar en stor roll i ditt mående och om du slarvar med maten eller äter mycket näringsfattig mat kommer det förmodligen sätta sina spår. Brist på vitaminer och mineraler kan få förödande konsekvenser. För att säkerställa att du äter en näringsrik kost kan du komplettera din mat med bra hälsokost som ger din kropp det den behöver. Hälsokost är olika produkter som hjälper dig till en bättre hälsa.

Kosttillskott kompletterar din vanliga kost

Kosttillskott är en gren inom hälsokost. Ibland är det bra att äta extra kosttillskottför att få i dig tillräckligt av alla ämnen kroppen behöver. För att hjärnan ska fungera optimalt är omega-3 nödvändigt. Om du inte äter mycket fisk är det bra med ett extra tillskott. D-vitamin är också ett vitamin som många personer i Sverige har brist på. D-vitamin bidrar till en normal funktion hos immunsystemet. Det gör även C-vitamin som också minskar trötthet och utmattning. Hälsokostprodukter kan bidra till ett starkare immunförsvar, starkare hud och hår men även stärka muskler och leder. Ett extra tillskott av multivitaminer kan vara en bra idé att testa. Kosttillskott säljs i kapslar, tabletter, pulverform och ampuller med vätska.

Viktigt att äta varierat och nyttigt

Kosttillskott är ingen ersättning för bra mat utan du ska sträva efter att äta varierat och hälsosamt för att kunna må bra. Att minska på socker, processad mat och snabba kolhydrater som vitt mjöl är bra. Ersätt det med att äta mer grönsaker och frukt men även fisk. Försök att äta flera olika typer livsmedel från växtriket, helst över 30 stycken i veckan.