Mer ost åt folket

Nu när vintern närmar sig med stormsteg och löven faller är det bra att bunkra upp med bra kost och vitaminer – dels för att det är gott att äta mat och gärna det varierat men också så att en slipper åka på förkylningar.

food-italian-italy-cheese-largeDet är höst och därmed förkylningstider just nu och många laddar med kosttillskott från Vitaepro och med vitaminer, från bland annat men också genom att träna och allmänt tänka mer kring sin hälsa. Men vad som också är viktigt är att man äter rätt kost, nyttigt och varierat.

Enligt en artikel i Dagens Nyheter kan en läsa om hur kosttillskott faktiskt är det livsmedel som är vanligast att köpa över nätet, det gäller bara för konsumenten att kontrollera vem som är avsändare innan man köper.

Fet ost inte sämre än mager hälsomässigt

Sedan finns det mycket av det som vi behöver för en god hälsa i vanlig mat och livsmedel som vi köper i matvaruhandeln. De som älskar fet ost kan bland annat skrika ut sin glädje, det visar sig nämligen i ny forskning att mager ost inte förbättrar hälsan – det är lika väl att en fortsätter njuta av den fetare varianten. I Svenska Dagbladet rapporteras det om hur det i samband med en studie vid Köpenhamns universitet har visat sitt att fet ost är lika nyttig som mager, samt att de personer som äter vanlig ost på mackan i jämförelse med de som slevar på marmelad höjer sitt goda kolesterol. Så gillar du prästost, grevé, brie, feta och mozzarella kan du alltså fortsätta med din last – och det med gott samvete och aptit. För det är så att varken kolesterol eller andra riskfaktorer för hjärthälsa förbättras av att växla till mager ost.

Men förutom att äta ost och vitaminer är det som nämnt viktigast att man äter en varierad kost med näringsämnen från flera olika håll. Det skapar ett starkare immunförsvar och en bättre bakterieflora i magen.