Lev hälsosamt och längre

Det finns en hel del olika knep och knåp inom hälsokostens värld som ska ge både längre och bättre liv, men visst finns det sätt att leva både hälsosammare och längre på – det gäller bara att tänka på vad för något man stoppar i sig och hur man väljer att spendera sina dagar.

livet.miljö.hälsaAtt hitta källan till evigt liv är något som länge stått högt i topp på önskelistan, och att hitta denna kanske man gör en dag. Men än är den inte funnen, men turligt nog finns i alla fall en hel del knep som gör att man faktiskt kan förlänga sitt liv och allt börjar med att leva sitt liv mer hälsosamt. I Expressen skriver man till exempel om hur små förändringar i vardagen kan göra enorma skillnader, såsom att känna sig fräschare genom att dricka mer vatten, minska sockerintaget och ändra sina vanor till förmån för mer hälsosamma val bland annat. Och det finns även en hel del saker du ska tänka på om du dessutom vill förlänga ditt liv en aning. Något som man skriver om i tidningen MåBra är att sluta röka, röra på sig mer och att faktiskt gifta sig istället för att vara singel. Ny forskning på området visar nämligen att gifta personer tack vare de sociala och ekonomiska aspekterna av äktenskapet lver längre än en person som är ensam – och det kan vara något att lägga på minnet om man tvekar att gå ner för altaret.

Förläng livet med 10 år

Enligt forskaren Bertil Marklund går det absolut att förlänga sitt liv med hela tio år genom att fokusera lite mer på hur man faktiskt lever. I Metro har han listat fem saker att tänka på vilka är:

  1. Välj mat med antioxidanter
  2. Handla ekologiskt frukt och grön
  3. Drick kaffe och te som innehåller antioxidanter
  4. Tänk positiva tankar
  5. Glöm inte att återhämta dig

Sammanfattat handlar hela hans teori om antioxidanter och hur man ska variera dessa samtidigt som man rör på sig och tillåter sig själv att vila. Sen ska man heller inte glömma att även få i sig bra kosttillskott och vitaminer om man slarvar med sin vanliga kost – eller bara för att bosta till det lite extra.