Nyttigare lunch

Till skillnad från danskarna och norrmännen vill vi svenskar äta en riktig lunch när vi är på jobbet. Men många av oss väljer ganska onyttiga alternativ som gör oss både ohälsosamma och trötta. Därför har många företag nu börjat erbjuda sina medarbetare mer nyttiga lunchalternativ.

27996-pork-chop-dinner

Här kan man läsa om att nyttigare lunchvanor på jobbet leder till medarbetare som är både gladare och piggare på jobbet och efter jobbet. Detta visar en arbetsplatsundersökning av matvanor på jobbet. På grund av att matvanorna spelar så stor roll för företagens effektivitet och sjukfrånvaro, satsar allt fler företag på detta. Många har nu exempelvis börjat erbjuda sina anställda lunch och tar alltså ett helhetsgrepp när det gäller personalen och vad de äter.

Gratis lunch till de anställda

Ett exempel på lunch som många företag börjat köpa in till sina anställda är nyttig gi mat. De här färdiga matlådorna med nyttig mat kan varje medarbetare bara ta från frysen och värma på. Om medarbetarna måste betala för maten eller om företaget bjuder på den, beror lite på vilket företag det handlar om. Vissa företag ger sina medarbetare förmånen att få gratis lunch, medan andra företag exempelvis erbjuder friskvårdsbidrag till sina anställda. Läs mer.

Skippa onyttig snabbmat

Att man erbjuder de anställda en lunch på jobbet kan vara ett sätt att få de anställda att avstå från andra snabba alternativ som är mer onyttiga. Många äter exempelvis lunch på någon snabbmatskedja för att de inte känner att de har tid att sätta sig ner på en restaurang och vänta på mat. I Expressen kan man läsa om att många äter sin lunch på Mc Donald’s och det är verkligen inte det bästa alternativet. Maten där är inte speciellt näringsrik, vilket gör att man ofta blir hungrig snart igen. Erbjuder man däremot smarta matlådor kan medarbetarna äta både snabbt och nyttigt.