Populärt med raw food

En typ av mat som verkligen tagit mark i Sverige de senaste åren är raw food. Det har öppnats en hel del restauranger och kaféer som serverar enbart raw food och många hyllar den här nyttiga trenden.

548383-fresh-vegetables

Här kan man läsa om att ett raw food-kafé kommer att öppna i Arboga. Kaféet kommer gå under namnet Sweet Heart Café och det kommer att vara helt socker-och glutenfritt samt ha ett enbart vegetariskt utbud. Det mesta på kaféet kommer dessutom vara laktosfritt. Varför man väljer att öppna ett kafé som bara har raw food på menyn beror dels på att det är trendigt just nu. Men även för att det är bra både för kroppen och för miljön. Hur populärt det kommer att bli att ta en raw food-fika återstår alltså att se.

Nyttigt med raw food

Hur nyttigt raw food faktiskt är har man diskuterat fram och tillbaka men det man kommit fram till är att det är en god kosthållning som fler borde anamma. Den stora fördelen med raw food är nämligen att det består av riktigt bra råvaror och att det utesluter all form av skräpmat. Förutom detta behåller även livsmedlen sitt näringsinnehåll när de inte upphettas och det är självklart väldigt bra, skriver Svenska Dagbladet. Att minimera vårt intag av högprocessad mat är något som alla i dagens samhälle kan må bra av att göra.

Köp raw food

Är man intresserad av att börja äta mer raw food finns ett flertal butiker som man kan köpa den typen av kost i. En utav dessa är den populära raw food shop där man bland annat kan köpa färdiga livsmedel som blivit tillverkade och tillagade för att uppfylla kriterierna för raw food.

”Kortfattat handlar raw food om att äta råvaror som inte ska upphettas över 42-47 grader.” Läs mer.