Skaffa köksutrustningen som alla bör ha hemma

För dig som lagar maten till dig själv eller hushållet kan det kännas som att det finns väldigt många saker att tänka på. En av dessa är så klart vilken köksutrustning som du behöver. Vissa kökstillbehör har de flesta kök redan, såsom grytor och stekjärn, men det finns ytterligare utrustning som är väl värd att skaffa för att förenkla eller förhöja matlagningen. Här hittar du tips på vad du bör se till att ha i köket.

Ett redskap som många inte känner till men som verkligen underlättar i köket är en mandolin (nej, inte musikinstrumentet). Detta är ett rivjärnsliknande verktyg som hjälper dig att lätt och snabbt kunna skiva till exempel grönsaker och rotfrukter i tunna skivor, mycket lättare än vad det är att göra samma sak med en kniv. I och med dess platta utformning är det dessutom lätt att förvara i kökslådan och att ta fram när det behövs. Detta är en av de smidigaste verktygen som exempelvis underlättar enormt när du ska göra en potatisgratäng – men det finns även annan bra utrustning att prova på.

Annan bra utrustning att skaffa till köket

Något väldigt enkelt som många förbiser är att skaffa en mortel – det är lätt att tänka att det går lika bra med färdigmalda kryddor, men du får inte lika mycket smak med dessa som när du själv stöter kryddorna. Ett annat bra tips är att utrusta sig med en stekpanna med höga kanter, då dessa fungerar lika bra till att steka i som att laga grytor i och därmed är ett utmärkt sätt att spara på plats i köket. I samma tankebana kan det vara lämpligt att se till att ha bunkar som går att stapla i varandra – det blir ordning och reda, och du slipper att de tar upp mer plats än nödvändigt.