Grilla mitt i vintern

Är det inte konstigt att vi förknippar sommaren med grillning? Snarare borde lukten av grillat värma som bäst på höstern och vintern. Med en stationär grill i trädgården kan du förlänga din grillperiod, och ha roliga bjudningar utomhus med grillen som centrum även på vintern. Samlas kring en exklusiv grill med hög wow-faktor – och grilla under fler årstider än bara sommaren! 

Att dra fram den gamla klotgrillen på vintern och bjuda över folk på varmkorv med bröd kanske känns lite väl tappert – och mycket begärt av dina stackars gäster. Men tänk dig en solig vinterdag och lukten av nygrillat kött ute från en exklusiv grill till trädgården. Slå hål på traditionen om att grill gör sig bäst på sommaren – grillat är gott under vilken tid på året som helst! Med en platsbyggd variant med många fina finesser kan ni bjuda in till den där 40-årsfesten och göra även ett vinterbarn till vinnare.

Det verkar inte bara vara vi som är närmast maniska kring idén om att det är grillsäsong året om. Varför inte slökoka kött och grilla tunnbröd med anor från vikingatiden? Att våra förfäder föredrog grillat på vintern är inte svårt att förstå. Köttet värmde, och risken för brand är dessutom betydligt mindre under vinterhalvåret.

Härliga grillrecept som passar vintern

Så självklart tänkte vi komma med några smarriga tips till vintergrillningen. Bjud på något varmt att dricka till gästerna medan de väntar på att bli serverade något riktigt exklusivt på din fina grill, och se till att det finns filtar att värma sig i för den som råkade klä sig lite för lätt. Vad sägs om bacondadlar med en värmande gryta till? Rätten har vi hämtat från Lantliv som har 8 härliga recept till den som tänker grilla på vinterhalvåret. Även det trendiga modemagasinet Elle har fått upp ögonen för företeelsen och kommer med inspirerande tips på vad du kan bjuda dina huttrande gäster på.

Aktiviteter kring grillen

Det är inte så svårt att få ihop ett par timmars utelek och låta grillen sätta ”doften” på det ni gör. Har ni möjlighet och det finns snö ute kan ni utmana varandra i vem som bygger den snyggaste snögubben. Annars är alltid pulkan ett populärt nöje – både för vuxna och för barnen. Se till att ta med högtalare ut som sätter stämning, ljuslyktor om det är mörkaste december ni kalasar på – och vips har du anordnat en vinterfest som alla kommer minnas.

Så fort du fått upp ögonen för det fantastiska med att grilla exklusivt på vinterhalvåret kommer du säkert inse att det är grillsäsong året runt, speciellt om man har de rätta verktygen, en riktigt bra grill och roliga idéer till maträtter och drycker att servera sina gäster. Blir det kanske grillad julskinka utomhus till jul i år? Vi tror att det skulle göra succé, och kanske skulle tomten lockas hem till er av den goda lukten av grillat för att få smaka en bit av skinkan? Lycka till!